Dr. Naghiu N. Radu – medic specialist psihiatrie pediatrica, homeopatie

Pentru a putea raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa aflam ce isi doresc parintii copiilor cu autism. Parintii copiilor cu autism isi doresc ca si copilul lor in urma tratamentului medicamentos si a terapiei urmate sa reuseaca sa faca, ceea ce fac copiii de varsta lui.

Daca privim din perspectiva specialistului in tratarea autismului, finalitatea unui tratament medicamentos si a unei terapii este ca persoana tratata sa poata sa faca ceea ce fac persoanele de varsta similara.

La primirea diagnosticului de autism, varsta mentala a copilui cu autism este mai mica ca si varsta cronologica. Pentru ca un copil cu autism sa poata sa mearga la scoala cu copiii de varsta lui, ar trebui ca in cativa ani, varsta mentala sa devina egala cu varsta cronologica.

Cel mai important obiectiv in tratarea unui copil cu autism este ca in fiecare an sa recupereze pe varsta mentala un an si cateva luni.

In tot ceea ce facem pentru un copil cu autism, trebuie sa ne gandim cum il poate ajuta fiecare decizie pe care o luam, fiecare tratament medicamentos, fiecare abordare din terapie, asa incat sa  poata sa recupereze in fiecare an calendaristic, un an si cateva luni pe varsta mentala.