Evaluarea psihologica reprezinta modalitatea cea mai eficienta si obiectiva de investigare a proceselor si mecanismelor psihice.
Testele aplicate dezvaluie aspectele semnificative ale principalelor procese psihice (gandire, memorie, atentie) precum si elementele determinante ale continuturilor inconstiente.
Testele pe care le folosim sunt licentiate si validate pe populatia Romaniei. Avantajele majore ale utilizarii testelor proiective constau in surprinderea „constelatiilor” inconstiente (sentimente ostile, imaginea de sine, motivatii inconstiente, tendinte psihopatologice, nevoi si pulsiuni inconstiente, conceptia despre mediu, conflicte semnificative, natura anxietatilor, principalele defense etc.).
Prin ce se realizeaza o evaluare psihologica?
- Testul de Aperceptie Tematica (T.A.T, T.A.C, T.A.B);
- Evaluarea Functiilor Eului, Szondi, Testul Arborelui, Testul Persoanei;
- Teste de inteligenta ( stabilire IQ).
Cui se adreseaza?
O evaluare psihologica se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, oferind celor ce isi doresc sansa de a se descoperi, de a se autocunoaste, de a-si regasi echilibrul mental si a trai in armonie cu ei insisi si cu cei din jur.
Importanta re-evaluarii psihologice:
- masurarea performantelor copilului, dupa o perioada de invatare structurata;
- identificarea strategiilor care au functionat pentru diminuarea comportamentelor negative;
- verifica daca s-au indeplinit obiectivele stabilite la evaluarea initiala/precedenta;
- sugestii pentru insusirea anumitor cunostinte (obiective ce nu s-au atins cu copilul in programul lui curent);
- generalizarea cunoştintelor;
- stabilirea unor noi obiective de lucru.
Pentru mai multe detalii despre aceste tipuri de evaluare sau pentru a intra in contact cu noi pentru a stabili o programare, intră pe pagina de Contact sau completează formularul de mai jos: