Homeopatia sau tratament homeopat este o specialitate medicala veche de 200 de ani. Homeopatia are la bază principiul similitudinii. Pentru a explica mai bine principiul similitudinii, am să vă povestesc cum a ajuns părintele homeopatiei, dr Samuel Hahneman, la acest principiu.

Dr Samuel Hahneman, fiind nemulțumit de rezultatele muncii sale ca medic, a renunțat la medicină. Pentru a-și întreține familia, fiind poliglot, a inceput sa traduca. Traducand carti de intoxicatie, a observat ca in intoxicatia cu diferite minerale, sau cu substante chimice sau cu plante apare o simptomatologie similara unei boli umane.
La vremea respectiva malaria se trata cu chinina. A experimentat efectele chininei asupra sa. Sanatos fiind a luat zilnic mai multe doze de chinina si a prezentat simptome de malaria.

Oprind administrarea chininei, simptomele s-au redus pana la disparitie si a enuntat principiul similitudinii – orice substanță capabilă să producă anumite simptome asupra indivizilor sănătoși în doze mari, este capabilă să le şi vindece în doze foarte mici.

Cum actionam in autism prin tratament homeopat?Persoana care prezintă simptomele respective produse de o boală, dacă va primi într-o cantitate foarte mică substanța care în doză produce simptomele respective, atunci simptomatologia se va reduce până la dispariție.

Pentru un bun rezultat al tratamentului homeopatic, trebuie ca imaginea substanței (rezultată din toxicologie sau experiment pe omul sănătos) să se suprapună cu imaginea simptomelor pacientului.

Medicamentele homeopate sunt de origine minerala, vegetala sau animala. Diferenta uriasa fata de medicamentele conventionale este ca medicamentele homeopate au o concentratie foarte mica, infinitezimala. De aceea aceste medicamente nu au reactii adverse si nu au toxicitate.

In urma unui tratament homeopat, un copil cu autism devine capabil sa simta, sa exprime emotii si incepe sa invete natural si spontan.

Ce tratam cu ajutorul homeopatiei in autism?Autismul se caracterizeaza print-un cumul de simptome. Exista un grup de medicamente homeopate care le acopera:

 • terenul copilului – prin medicament homeopat constitutional;
 • simptomele – prin medicamente homeopate simptomatice;
 • detoxifierea de metale grele, medicamente din sarcina – metalul respective medicamentul din sarcina in dilutie homeopata;

  Prin teren particular intelegem un tip constitutional, pentru care administram medicamentul homeopat constitutional.

  Ce urmarim in aplicarea tratamentului?  Urmarim tratarea celor mai grave si suparatoare simptome: auto si/sau heteroagresivitate, pavor nocturn, anxietate extrema (acolo unde este cazul).

  De asemenea, urmarim sa refacem relatia dintre copil si parintii sai, adica transformarea parintelui perceput ca obiect in parintele adevarat.

  In urma tratamentului homeopat, scopul este ca pacientul copil sa devina mai prezent, mai atent, sa inceapa sa simta dragostea parintilor si sa dezvolte o relatie afectiva spontana.

  Astfel, copilul va evolua si isi va dezvolta limbajul afectiv-emotional, fapt ce va spori abilitatea copilului de socializare si va implica si prezenta unui limbaj non-verbal si apoi verbal, sub o forma incipienta.

  Poti citi mai multe pe blogul nostru, in articolul: Despre tratamentul homeopat in autism


  Stabilește acum o programare la o consultatie pentru tratament homeopat la Centrul Medical Napocensis prin completarea formularului de mai jos!